En stund av ro

Jag har haft min första stund av fullkomlig ro. När allting tystnar och stillnar. När världen slutar snurra för ett ögonblick. Jag är uppe på andra våningen i sjukhuset, en fullbelagd avdelning med över 60 patienter i ett enda stort rum. På en stol i ena hörnet sitter en liten tjej i ett stort blommigt nattlinne. Hon håller just på att amma sin son. Helt absorberad av honom. Just nu finns inget annat i världen, för henne eller för mig. En stund av fullkomlig stillhet. Hon är nästan 12 år och vi har hittat en lösning för henne och för barnet, i säkerhet.

Hon är stark och envis och jag har en känsla av att hon kommer klara sig bra – trots allt.

Om Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk, humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Visa alla inlägg av Läkare Utan Gränser

7 responses to “En stund av ro

 • Heidi

  Tack för update, har tänkt på henne. Det gör nästan ont i mig att tänka på att hon inte får uppleva sitt barn i samma trygga formen som jag själv…

  Kram!

 • Ingrid

  Nu började jag gråta, så glad! Skickar många goda tankar till er i msf, flickan och alla andra i världen i samma situation.
  Vad jag tycker om fäderna, både flickas och babyns, lämpar sig inte för publicering.

 • olga

  Hoppas det ordnar sig för den unga mamman.Gripande berättelse. Jobbar själv som barnmorska i Örebro(känner Kicki E) Sällan har vi så unga mammor här,men vi har skyddsnät i samhället som ”träder” in.

 • Annmari Carlsson

  Hej, Monika!
  En liten hälsning från ett alldeles vardagligt, lugnt och stilla Sverige
  Vi talade just vid lunchbordet om perspektivskiftet du måste varit med om. Jag skriver lite senare i brevform, väntar på en patient… Första dagen efter semester….
  Annmari

 • Stef Angenent

  Fortsätt med skrivandet jag läser i perioder. Saknar dig här på Previa men du har väl annat att tänka på. Sverige och västvärldens små bekymmer måste nog ligger lång borta kan jag tänka mig.
  Du gör säkert ett fantastikt arbete därborta. Önskar dig styrka och mod

  Kram Stef

 • Ulrica

  Vilket fint arbete du gör Monika! Tack för att du delar det med oss andra.
  Ulrica (& Rufus som hälsar)

 • Daniel

  Hej Monika, intressant att läsa om dina vardags-äventyr. Jag undrar om det är säkert att resa in i Haiti i dagsläget, finns det säkrare områden etc. Vore tacksam för svar och gärna via email: wianman@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: