Fistula

I maj kom en ung kvinna in till sjukhuset och sa ”om ni inte hjälper mig så tar jag livet av mig för nu har jag ingenting kvar”. Hon födde barn här för ett halvår sedan och bebisen dog. För henne var det en stor sorg att förlora det efterlängtade barnet, hennes första. Men efter förlossningen utvecklade hon en fistula, vilket innebar att hon blev gravt inkontinent. Hon har inte råd att köpa blöjor. Det ledde till att hon förlorade sitt arbete och blev lämnad av sin man.

Egentligen ligger det utanför vår verksamhet men vi beslutade att hjälpa henne ändå. I juni opererades hon av en specialist. Sedan dess har hon varit på sjukhuset. Långa heta dagar fyllda av tristess och oro. Hon har varit så tålmodig, men är hela tiden nära tvivlet, oron. Hennes mamma sitter bredvid hennes säng varje dag, hela dagen. Vi jobbar för att stärka hennes självförtroende, resurser och strategier, vi lånar henne barnböcker att läsa,  men väntan är nästan outhärdlig.  Det är fortfarande oklart om operationen har lyckats. Håll tummarna för henne, hon behöver all tur hon kan få. Om två veckor vet vi.

Om Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk, humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Visa alla inlägg av Läkare Utan Gränser

4 responses to “Fistula

 • Karma

  Håller tummarna för henne. Håll oss uppdaterade.

 • Maria

  Håller tummarna! och ville bara få sagt att jag har läst din blogg ett litet tag nu och du är en enorm inspiation för mig, då jag snart är färdig ssk. Fortsätt så!

 • Klas Bergman

  Hej, fann din blogg genom att söka efter psykologer som bloggar. Låter spännande, svårt och mycket viktigt det du gör. Ger perspektiv på psykologarbete här i Malmö… Hoppas allt går väl!

 • Klas Bergman

  Gripande att läsa, psykologarbete på fältet. Det ger svindlande perspektiv till psykologarbete på mottagning i Malmö. Tack Monika! Vore fint att höras, hoppas allt går väl med dig och dem du behandlar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: