Abort

”Avortement provoqué” står det på papperet. Hon är 15 år, har aldrig gått i skolan och blev gravid med pojkvännen, men förstod det inte själv. Det gjorde däremot han och gav henne abortmedicin köpt på gatan utan att tala om för henne vad det var. Hennes syster hjälper henne till sjukhuset när smärtorna blir för svåra.

När vi träffar henne har hon genomgått ’courettage’ och febern har gått ned. Hon berättar att hon är sjuk, hade mycket ont förut och att något stort kom ut ur magen. Hon har fortfarande inte förstått att hon var gravid.

Vi förklarar och pratar, hon gråter en stund men hämtar sig. Hon säger att hon ska prata med pojkvännen och sina föräldrar, att det kommer bli jobbigt men måste redas ut. Att hon hade velat välja själv, kanske det har hade blivit hennes enda barn? Att hon ska fundera på contraception. Att det bästa med samtalet var att hon fick reda på vad som verkligen hände.

Hon ser fortfarande ut som 15, men hon pratar som en vuxen kvinna.

Om Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk, humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Visa alla inlägg av Läkare Utan Gränser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: