Om Monika

IMG_7581_monikaMonika Oswaldsson är psykolog och just nu på uppdrag för Läkare Utan Gränser i Sydsudan, i flyktinglägren Jamam och Gendrassa i norra delen av landet.
Det här är Monikas tredje uppdrag för Läkare Utan Gränser – tidigare har hon varit i Haiti och bland annat gett akuthjälp till människor i samband med den förödande jordbävningen i januari 2010. Sedan två år tillbaka sitter Monika även i Läkare Utan Gränsers styrelse.


3 responses to “Om Monika

 • Kickie Lindberg

  Hej!

  Jag är väldigt nyfiken på hur det är i Liberia nu. Bodde där som barn
  med mina föräldrar i Buchanan. Undrar om det kanske finns plats i en
  framtid för en 57 årig leg.psykolog med erfarenhet från vuxenpsykiatri och kriminalvård m.m. Hur kan man gå tillväga för att förverkliga en dröm
  att återse detta fantastiska land och deras underbara medborgare och kanske samtidigt göra en insats för de som kanske skulle behöva psykologiskt stöd?

  Om du har lust och möjlighet är jag tacksam för ett svar.

  Kickie

 • Herman Bynke

  Hej Monika,
  Läser på din blogg att du är på väg från Haiti. Jag har läst dina inlägg och kommentarer under din vistelse. Jag kommer åka till Haiti nästa vecka för att vara med och leverera en hjälpsändning som jag samlat ihop i Sverige under ett par veckor. Det är första gången jag åker till ett katastrofdrabbat område så det blir både spännande och läskigt på samma gång tror jag. Planerar du att åka tillbaks till Haiti?

 • Graeme D.

  Hi Monika,
  I would guess that is the same Monika Oswaldson who was an exchange student for a year in Melbourne, Australia about 18 years ago. You might remember my old town of Anglesea where Henrik was also based. Often wondered what you ended up doing. The last time I saw you was at your parents Farm during that time I tried to learn some Swedish at the Uppsala Uni Summer course. If I have the wrong Monika then please ignore this e-mail, ‘bye,
  Graeme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: